OGREVANJE, HLAJENJE

Temperatura v prostoru bistveno vpliva na občutek udobja. Pozimi hišo ogrevamo, poleti pa jo moramo pogosto tudi hladiti. Vsak prostor, ki je primerno opremljen z pravilno tehnologijo, bo varčno in učinkovito ohranjal in zagotavljal optimalno udobje bivanja v vseh letnih časih. Zato vsak prostor potrebuje ogrevanje in hlajenje.

Ogrevanje

Notranje udobje z ogrevanjem

Ste vedeli, da največ energije v hišah in stanovanjih porabimo za ogrevanje. Ne samo, da ima ogrevanje velik vpliv na naše denarnice, močno tudi vpliva na naš občutek udobja in okolje.

Ogrevanje v notranjih prostorih zagotavlja udobno temperaturo prostora, pa naj bo to doma, v pisarni, v delavnici, športni dvorani. Enako pomembno je dejstvo, da nudimo izvedbo ogrevanja.

Mogoče jo je vgraditi v vse vrste tal, ne glede na to ali gre za nova betonska tla, lesena ali keramična tla, novogradnje ali renovacije. Prvi korak je pametna zasnova, prostor mora biti pametno oblikovan ter primerno izoliran, šele nato sledi izbira načina ogrevanja…

Hlajenje

Ob problematiki ohlajanja hiše hitro trčimo ob vprašanje ali sodobna hiša sploh potrebuje hlajenje?

Če postane bivanje v lastnem stanovanju, pisarni ali poslovnem prostoru med vročimi dnevi velika obremenitev, začne veliko ljudi razmišljati o hlajenju.

Samo s hlajenjem zraka v bivalnih prostorih ne dosežemo prijetnega ugodja, če ne zagotovimo poleg primerne temperature, še primerno čisti zrak, njegovo izmenjavo in primerno vlago.

Popolno klimatizacijo, to je izmenjavo zraka, vzdrževanje temperature in vlage zraka v zaprtem prostoru v mejah zaželenih vrednosti, lahko zagotovimo samo z ustreznim, popolnim hlajenjem.

Skupaj lahko najdemo rešitev.